latinica  ћирилица
01/06/2023 |  14:28 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Simpozijum radiologa od 2. do 4. juna u Banjaluci (VIDEO)

Udruženje radioloških tehnologa Republike Srpske povodom 15 godina postojanja organizuje 5. simpozijum pod nazivom "Nove tehnologije u radiologiji, poštujući prošlost, cijeneći sadašnjost i njegujući budućnost" sa međunarodnim učešćem koji će se održati u Banjaluci od 2. do 4. juna.
UKC Srpske - Foto: RTRS
UKC SrpskeFoto: RTRS

Radiološki tehničari igraju važnu ulogu u dijagnostici i liječenju pacijenata. Sa opremom i medicinskim sredstvima UKC Srpske nimalo ne zaostaje za evropskim zemljama, potvrdio je jedan od predavača iz Grčke koji će učestvovati na ovom simpozijumu.

- Vidio sam da imate zadnje proizvedene modele za dijagnostiku i možemo reći da Republika Srpska spada u sam svijetski vrh - naveo je Eftimnos Agadakos, magistar radiološke tehnologije.

UKC će i dalje biti jedna od vodećih medicinskih ustanova u regionu, ne samo po opremljenosti, već i po stručnosti kadra na koji se obraća posebna pažnja.

- UKC nastavlja rad i oremanje sa najsavremenijom opremom i ono što je najbitnije sa edukacijom našeg kadra, sada imamo simpozijum Radiologa, veoma bitnog zanimanja - istakoa je Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a.

 Simpozijum radiologa u Banjaluci imaće međunarodni karakter, najavljuju iz Udruženja.

- Ovaj simpozijum je jako značajan za nas jer želimo da se prikažemo svijetu, radimo jako puno i želimo da budemo vidljivi kroz ovaj simpozijum - istakao je Ognjen Aćimović, predsjednik Udruženja radiologa Republike Srpske. 

Ulaganja u opremu i u obrazovanje kadrova, smatraju u UKC Republike Srpske, je ulaganje u budućnost. To će omogućiti bolje i kvalitetnije usluge stanovništvu Republike Srpske.