latinica  ћирилица
07/06/2023 |  10:12 ⇒ 13:20 | Autor: sputniknews.com

Zaharova: Kijev ucjenjuje Zapad, a bez njegove podrške ukrajinski režim nestaje u sekundi

Aktuelna vlast u Kijevu pribjegava ucjenama svjetske zajednice jer režim ne može da opstane ni stoti dio sekunde bez podrške Zapada, njega hrane kolosalnim NATO infuzijama, izjavila je portparolka inostranih poslova Rusije Marija Zaharova u intervjuu Sputnjiku.
Marija Zaharova (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Marija Zaharova (Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

- Bez materijalne i finansijske pomoći, bez naoružanja, bez političke podrške kijevski režim ne može da opstane ni stoti dio sekunde. To je onaj svjetski pacijent koji bez velikog broja specijalizovane tehnike, opreme i osoblja ne može samostalno da čuje, vidi ili diše, a još manje da se kreće i tako dalje. Sigurno to znaju u ljudi u Bankovoj ulici (ulica u Kijevu u kojoj se nalazi kancelarija predsjednika Ukrajine) - navela je ona.

Zaharova je istakla da je to razlog što Kijev odavno koristi metode ucjene svjetske zajednice i govori o tome da u slučaju da pomoć, isporuke ili kolosalne infuzije prestanu na sekundu, onda će režim nestati u jednoj sekundi.

- Јedino što ih hrani i daje im snagu su te kolosalne NATO infuzije, u pravom smislu te riječi, bez toga bi doživjeli kraj - dodala je ona.

Ranije je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio da će zapadne zemlje izdati Ukrajinu ako joj na samitu Alijanse 11-12. jula u Viljnusu ne daju bezbjednosne garancije.