latinica  ћирилица
25/06/2023 |  12:54 ⇒ 21:10 | Autor: RTRS

Stevandić: Ovo su ključna vremena za budućnost Srpske (VIDEO)

Na predstojećoj posebnoj sjednici Parlamenta Srpske o Ustavnom sudu BiH očekujem jedinstven stav i smatram da su svi dovoljno svjesni da su ovo vjerovatno ključna vremena za budućnost Republike Srpske, rekao je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Smatram da je najveći broj ljudi i svih političkih partija u Republici Srpskoj, bilo onih na vlasti ili u opoziciji, dovoljno svjestan i razuman da zna da su ovo vremena koja su vjerovatno ključna za budućnost Srpske - rekao je Stevandić.

Stevandić je dodao da su na snazi sve sve odluke koje je Narodna skupština Srpske već donijela, a biće i one koje će donijeti na predstojećoj sjednici.

- Očekujemo jedinstven stav i nećemo se nikome obraćati ako bude nekih pojedinačnih slučajeva koji robuju svojim sujetama. Republika Srpska je iznad svih sujeta - poručio je Stevandić.

Kako on kaže, odluke Narodne skupštine Srpske koje su donesene ranije, a na koje neki ukazuju da nisu sprovedene, nisu ni povučene.

- Dakle, sve odluke su na snazi i sve one koje budemo donijeli biće na snazi. Kada će sve te odluke biti sprovedene to je naša privilegija, a ne privilegija onih koji bi da nas uvedu u nepredvidljive sukobe - naglasio je Stevandić.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske sutra bi trebalo da utvrdi prijedlog dnevnog reda i termin održavanja osme posebne sjednice Parlamenta.