latinica  ћирилица
07/08/2023 |  07:06 ⇒ 08:31 | Autor: Agencije

Petković: Srbi u strahu nakon napada na imovinu Maksimovića

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da je bombaški napad na imovinu poslanika Srpske liste Zorana Maksimovića iz Raniluga nedopustiv i zabrinjavajući i pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne u rasvetljavanju tog čina.
Petar Petković (FOTO: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Petar Petković (FOTO: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

Petković je u saopštenju istakao da u bombaškom napadu, do kojeg je došlo nakon serije pritisaka i provokacija nad srpskim narodom južno od Ibra, "tek pukom srećom niko nije povrijeđen".

Naglasio je da se taj napad mora najozbiljnije shvatiti i tretirati sa dužnom pažnjom jer šalje Srbima i njihovim legitimnim predstavnicima poruku da nisu bazbijedni u svojim domovima, na svom kućnom pragu.

- Pozivamo međunarodne predstavnike da svojim autoritetom pomognu da se rasvetle sve okolnosti ovog mučkog napada koji ne sijme ostati još jedan nerasvetljen etnički incident" - poručio je Petković.

On je naglasio da kod Srba južno od Ibra nikada neće izbledjeti sjećanje na strahote koje su preživjeli od ekstremista i dodao da ovakvi incidenti samo vraćaju osjećaj straha i uznemirenosti u srpsku zajednicu.

Nepoznata lica bacila su eksplozivnu napravu u dvorište kuće poslanika u skupštini samoproglašenog Kosova Zorana Maksimovića u Ranilugu.