latinica  ћирилица
18/09/2023 |  11:09 ⇒ 14:14 | Autor: RTRS

Trebinje: Otvorena izložba "Grad bez kvaliteta" (VIDEO)

U Trebinju je otvorena izložba radova austrijskog umjetnika Volfranga Lernera pod nazivom "Grad bez kvaliteta", inspirsana romanom Roberta Musila"Čovjek bez svojstva".
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

Izložba je otvorena u okviru Kampusa za fotografiju i savremenu umjetnost "Superekspzicja",koji je organizovan u Trebinju.

Volfrang Lerner kao izlagač i predavač Kampusa za fotografiju i savremenu umjetnost "Superekspozicija", polaznicima je predstavio svoje prve studentske radove, ali i razvoj istraživanja i bavljenja fotografijom, na različite načine.

Fotogrfijama u Trebinju predstavio je urbane dijelove Trsta.

Kampus je pratilo 15 studenata iz BiH, Crne Gore i Srbije.

- Kamp konstantno, svake godine podržava Ministartvo prosvjete i kulture, Grad Trebinje, a ove godine i austrijski Kulturni forum angažuje Volfranga da prezentuje svoje radove u Trebinju i na Kampusu -  rekao je Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje.

Osim Trebinja, mladi austrijski umjetnik je svoje radove izlagao u Banjaluci i Sarajevu. Do sada je imao više samostalnih i kolektivnih izložbi u Austiji, Rusiji, Velikoj Britaniji i Meksiku. Dobitnik je "Henkelove nagrade" za mlade umjetnike.