latinica  ћирилица
21/09/2023 |  19:09 ⇒ 19:10 | Autor: RTRS

Demanti na objavljenu informaciju u Dnevniku 2 i portalu

Predškolska Ustanova "Melissaki" je demantovala informaciju objavljenu u Dnevniku, u prilogu o kotorvaroškim vrtićima, a koji je objavljen i na našem portalu.
Vrtić - Foto: RTRS
VrtićFoto: RTRS

Saopštenje prenosimo u cjelosti: 

"Molim Vas da izvršite ispravku netačnog navoda koji je nanio štetu ugledu i reputaciji naše Predškolske Ustanove.
Naime u prilogu dnevnika RTRS prilikom objavljivanja i reklamiranja otvaranja vrtića u krugu fabrike „Dermal“ u Kotor Varošu dana 22 ili 23. 08.2023. godine, naveli ste da u Kotor Varošu postoji prijeka potreba za otvaranjem nove predškolske ustanove i da pored opštinskog vrtića ne postoji drugi vrtić. Ovom prilikom želimo da Vas informišemo da su to netačni navodi i da je stvarno stanje sljedeće:
1. U Kotor Varošu od avgusta 2017. godine postoji i privatna Predškolska Ustanova „Melissaki“ čija je vlasnica i direktor gospođa Vasiliki Trimpou koja je grkinja, majka dvoje djece, udata u Kotor Varoš.
2. Ista se više puta obraćala opštini Kotor Varoš da pomogne i sufinansira roditelje djece koja borave u predškolskoj ustanovi, ali bez uspjeha jer do sada nije bilo razumjevanja od strane naše opštine, koja je jedna od najzaposlenijih u Republici Srpskoj.
3.Takođe je na žalost tačna informacija da je u Kotor Varošu već odavno veoma popularno čuvanje djece po kućama (i do tridesetero djece) od strane žena čuvalica, koja na žalost nisu uopšte obuhvaćena predškolskim obrazovanjem (to su potvrdile i gospođe koje ste intervjuisali u prilogu vašeg Dnevnika).
Ovom prilikom Vas pozivamo da posjetite i našu Predškolsku Ustanovu koja se nalazi na adresi Nikole Tesle bb. Kotor Varoš, te informišete javnost u Republici Srpskoj o jednoj veoma pozitivnoj i uspješnoj priči".