latinica  ћирилица
22/09/2023 |  14:33 ⇒ 20:06 | Autor: SRNA

Dodik: Dostojanstveno obraćanje Vučića u UN, Srbija da stane iza politike koju on predstavlja (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju Generalnoj skupštini UN u Njujorku na hrabar, principijelan, dostojanstven i državnički način predstavio svoju zemlju i svoj narod.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Aleksandar Vučić pokazao je svu snagu njega kao lidera i državnika, ali i politike koju zastupa, iza koje treba da stane cijeli srpski narod ma gdje živio jer je to politika mira, poštovanja principa Povelje UN, međunarodnog prava, ali i poštovanja zemlje i naroda koje predstavlja i u čije ime je govorio - naglasio je Dodik u izjavi za Srnu.

On je ukazao da predsjednik Republike Srbije po ko zna koji put potvrdio da je Srbija, na čelu sa njim, zemlja mira i tolerancije, poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i osnovnih ljudskih prava i međunarodnog prava uopšte.

- Iako sam politički već dugo prisutan, pažljivo sam pratio njegovo obraćanje a potom ga nekoliko puta pročitao i mogu zasigurno reći da je Aleksandar Vučić u svom govoru dao preciznu sliku aktuelne geopolitičke situacije i hrabro ukazao na pogubnost politike dominacije i sile, kao i primjene različitih principa i dvostrukih aršina kada je riječ o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. S toga, cijela Srbija treba da bude ponosna na govor predsjednika Vučića, jer je to bilo istorijsko obraćanje koje se decenijama nije čulo na ovako značajnom skupu kao što je Generalna skupština UN, a u kojem je dostojno branio stavove i principe naše zemlje Srbije i našeg naroda - naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da je Vučić jasno, taksativno i hrabrao ukazao na sve nepravde koje su učinjene srpskom narodu i Srbiji u posljednje dvije decenije od dijela međunarodne zajednice, te da mu se mora odati priznanje za to, jer se tako ponaša i tako govori veliki državnik i lider jedne zemlje.

On je rekao da državnički govor predsjednika Srbije još jedna potvrda da svi treba da stanu iza politike koju Vučić promoviše, jer je to politika koja doprinosi prosperitetu Srbije, kao i miru na Balkanu, razvoju i jačanju političkih, ekonomskih i svih drugih veza na dobrobit ovdašnjeg stanovništva.