latinica  ћирилица
26/09/2023 |  12:33 ⇒ 14:07 | Autor: RTRS

Mazalica: Izrada Prijedloga zakona o nepokretnoj imovini pri kraju, imovina praktično uknjižena

Izrada Prijedloga zakona o nepokretnoj imovini je pri kraju, a imovina je praktično uknjižena, rekao je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Mazalica.
Srđan Mazalica - Foto: RTRS
Srđan MazalicaFoto: RTRS

- Povlačenje Prijedloga zakona o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti sa dnevnog reda sjednice Narodne skupštine ne bi trebalo da izaziva nervozu pogotovo opozicionih poslanika koji ranije nisu ni glasali za ovaj zakon.  Kada već imate strance u Ustavnom sudu BiH i kada ovaj sud odlučuje kako odlučuje, i kada nema sudija iz Srpske, treba dodatno biti oprezan u vezi sa ovim zakonom i doraditi ga - naveo je Mazalica.

Na pitanje medija iz Federacije da li je prijedlog zakon povučen zbog eventualnog ponavljanja "krivičnog djela" predsjednika Srpske Milorada Dodika i v.d direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, Mazalica je istakao da povlačenje zakona nije u vezi sa navedenim.

Govoreći o Nacrtu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, koji je na dnevnom redu pete redovne sjednice Narodne skupštine, Mazalica je rekao da nacrt zakon koji je predložen traži dodatnu transparentnost nevladinih organizacija.

- Oni koji koriste njihove usluge trebalo bi da opravdaju korišćenje sredstava, to bi trebalo da reguliše ovaj zakon. Zakon nije restriktvan, samo traži veću transparentnost - rekao je Mazalica.