latinica  ћирилица
26/09/2023 |  14:41 ⇒ 15:12 | Autor: SRNA

Mitrović: Saradnja Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović razgovarao je sa ministrom odbrane Srbije Milošom Vučevićem o nastavku saradnje Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije i kako je podići na viši nivo.
Vojin Mitrović - Foto: RTRS
Vojin MitrovićFoto: RTRS

Mitrović je, nakon razgovora sa Vučevićem na Sajmu naoružanja u Beogradu, istakao da je namjenskoj industriji potrebno više posla kako bi mogla da prevaziđe sve trenutne probleme.

- Prisutan je nedostatak posla. Ali, što se tiče samog tržišta, na Sajmu se moglo vidjeti da postoji interesovanje i ministarstava odbrane drugih zemalja, kao što su, na primjer, Indija, Ujedinjeni Arapski Emirati i drugi - rekao je Mitrović.

On je istakao da je u ovom trenutku Republici Srpskoj najbitnija saradnja sa Ministarstvom odbrane Srbije.

Očekuje je da će ovaj sastanak i posjeta Vučevića štandu Vazduhoplovnog zavoda "Orao" Bijeljina uroditi plodom i da će saradnja biti unaprijeđena kroz usvajanje novih proizvoda i remonta motora, komponenti, na obostrano zadovoljstvo.

Mitrović je napomenuo da se susreo i sa predstavnicima kompanija "Orao" iz Bijeljine, TRB Bratunac i "Kosmos" Banjaluka, koji učestvuju na Sajmu naoružanja u Beogradu.

- Postoji interesovanje za djelokrug njihovog rada - rekao je Mitrović.

U Beogradu je juče otvoren Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2023", najveći i najznačajniji u regionu, na kojem će se predstaviti 154 domaća i inostrana proizvođača, među kojima i iz Republike Srpske.