latinica  ћирилица
27/09/2023 |  13:58 ⇒ 14:00 | Autor: TANЈUG

Stoilković: Međunarodna zajednica namjerno zaboravlja pucnje na Srbe

Predsjednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković izjavio je danas da međunarodna zajednica namerno zaboravlja dosadašnje pucnje na Srbe sa KiM i ne sankcioniše zlostavljanje srpskog naroda na KiM, makar i politički, saopštila je ta stranka.
Ivan Stoilković - Foto: RTRS
Ivan StoilkovićFoto: RTRS

- Neka im zadnji događaji budu dovoljni kao upozorenje da je svaki pucanj na KiM, pucanj u mir, a mnogo su pucnjave propustili da osude. Ali sve je jasnije da je njihov cilj da protjeraju Srbe, a da im je mir bez Srba glavna priča. Oni zaboravljaju pritom da nijedna okupacija nije trajala večno, pa neće ni ova", rekao je Stoilković.

Prema njegovim riječima, ugnjetavanje Srba na KiM se nastavlja, a međunarodna zajednica je "saučesnik u nečastivim radnjama" izazvanim izazvanim terorisanjem Srba od strane premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

- Slava Srbima sa KiM koji su dali živote u odbrani svojih domova i svoje rodne zemlje od sve većeg ugnjetavanja i tiranije od strane vlasti albanskog okupacionog režima i pokoj duši albanskom policajcu - eekao je Stoilković, navodi se u saopštenju Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji.