latinica  ћирилица
01/10/2023 |  17:47 ⇒ 17:51 | Autor: SRNA

Borenoviću produžen mandat predsjednika do lokalnih izbora

Aktuelnom predsjedniku PDP-a Branislavu Borenoviću je na današnjem Saboru stranke u Banjaluci mandat produžen do lokalnih izbora.
Branislav Borenović - Foto: RTRS
Branislav BorenovićFoto: RTRS

Izabran je novi Glavni odbor, donesena deklaracija o lokalnoj samoupravi, te Rezolucija o sprovođenju programskih načela PDP-a "Republika Srpska na prvom mjestu".

Draško Stanivuković izabran je za prvog od šest potpredsjednika stranke sa najvećim ovlaštenjima, dok će u odsustvu mijenjati Borenovića, odnosno biti neformalni zamjenik predsjednika.

Nenad Vuković je generalni sekretar PDP-a, a predsjednik Glavnog odbora Siniša Golić iz Brčkog, što je novina u ovoj stranci.

Na Saboru je izabrano i osam članova Predsjedništva PDP-a, te izmijenjen Statut stranke.

Borenović je poručio da je ovim završen značajan dio unutarstranačkih izbora, kao i da PDP ulazi u ozbiljne pripreme za lokalne izbore.

- Odluke ćemo donositi oprezno i razumno, uz kompromise. PDP je posvećen ideji da Republika Srpska bude moderna, pravedna zemlja, u kojoj zakoni vrijede za sve i na prvom mjestu u okviru Dejtonskog sporazuma - izjavio je Borenović nakon Sabora stranke.

Prema njegovim riječima, svaki od šest izabranih potpredsjednika imaće posebna zaduženja, jer dolaze iz različitih sredina i opština.

Glasanje na današnjem Saboru za predsjednika, potpredsjednike i članove Predsjedništva PDP-a bilo je tajno, a od prisutnih 100 članova Glavnog odbora - glasala su 82.