latinica  ћирилица
02/10/2023 |  19:35 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Osumnjičeni za ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića i trojica pomagača uhapšeni (FOTO/VIDEO)

U pucnjavi u centru Bijeljine, sinoć je ubijen policijski inspektor Nenad Marković. Policija je uhapsila osumnjičenog i još trojicu njegovih pomagača. Nezvanično sazajemo da je za ubistvo osumnjičen Nikola Kokanović iz Brčkog, koji već ima policijski dosije. U Bijeljini danas direktor policije Siniša Kostrešević- izrazio je saučešće porodici stradalog policijskog inspektora, istakavši da će do detalja biti razjašnjeno sve u vezi s ovim ubistvom.
Ubistvo u Bijeljini - Foto: RTRS
Ubistvo u BijeljiniFoto: RTRS

Policijskoj upravi u Bijeljini, pucnjava je prijavljena oko ponoći. U Ulici Meše Selimovića u blizini noćnog kluba pronađeno je tijelo policijskog službenika Nenada Markovića, koje je potom prevezeno u bolnicu.

- U ponoć je doveženo lice, 38 godina, sa dvije prostrijelne rane, u predjelu grudnog koša, bez znakova života. Nakon prijema i trijaže, nažalost lice je preminulo - istakao je Milan Todorović, načelnik Odjeljenja za hirurške grane ЈU "Sveti Vračevi".

Ubijeni Nenad Marković radio je kao policijski inspektor. Pola časa prije ubistva završio je uviđaj na drugom slučaju. Nezvanično, prilikom izlaska iz lokala osumnjičeni je pucao u inspektora. Prethodno, prema tvrdnjama očevidaca, nije bilo nikave komunikacije među njima. Četiri osumnjičene osobe su uhapšene.

- Lišena su slobode četiri lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela i nastavljamo radnje na dokumentovanju ovog krivičnog djela. Sva lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela su nam dostupna i nalaze se pod našom kontrolom - poručio je Stjepan Terzić, načelnik PU Bijeljina.

Motiv Markovićevog ubistva zasada nije jasan i predmet je dalje istrage.

- Nijedno lice koje je umiješano na bilo koji način u ovaj nemili događaj, neće biti izostavljeno i isključeno odgovornosti. Preduzimamo sve mjere i radnje da se svaki detalj vezan za ovaj slučaj rasvjetli - istakao je Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske.

Iz Tužilaštva više detalja najavljuju za sutra. Danas su potvrdili samo da su uhapšeni Brčak inicijala N.K. osumnjičen za teško ubistvo i lica D.S., B.S. i D.Š. osumnjičeni za pomaganje. Građani Bijeljine osudili su ovaj zločin.

Osumnjičeni Kokanović, sin je narodnog poslanika i člana Socijalističke partije Zorana Kokanovića i od ranije je poznat policiji.

Prema pisanju medija, prije pola godine nepravosnažno je osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog podsticanja na paljevinu automobila i bacanje bombe na ugostiteljski objekat u Brčkom. U aprilu 2019. hapšen sa još deset osoba zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju 140 migranata.