latinica  ћирилица
20/11/2023 |  13:22 ⇒ 13:26 | Autor: RTRS

Atos banka omogućila stručnu praksu za studente Ekonomskog fakulteta

Atos banka Banjaluka potpisala je danas Ugovor o obavljanju stručne prakse sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci. Ugovor o obavljanju stručne prakse ispred Atos banke potpisao je Igor Јovičić, predsjednik Uprave dok je ispred Ekonomskog fakulteta to učinio dekan Milenko Krajišnik.
Milenko Krajišnik - Igor Јovičić (Foto: Ustupljena fotografija) -
Milenko Krajišnik - Igor Јovičić (Foto: Ustupljena fotografija)

Ovim Ugovorom studentima III i IV godine studija biće omogućena stručna praksa u okviru koje će imati priliku da steknu svoja prva praktična znanja u finansijskoj instituciji kao što je naša Banka, saopšteno je iz Atos banke.

Studenti će imati priliku upoznati se sa poslovanjem banke, te na taj način steći znanja i iskustvo iz oblasti bankarstva, i istovremeno imati priliku raditi u poslovnom korporativnom okruženju. Učešćem u ovom programu stručne prakse studenti Ekonomskog fakulteta imaće priliku da steknu vještine rada u bankarstvu, te da izgrade profesionalne kompetencije kroz praktičan rad u poslovnom okruženju.

S druge strane Atos banka će imati priliku da studentima predstavi poslovno okruženje, korporativnu kulturu, ali i zaposlene koji sve ove godine doprinose uspješnim rezultatima Banke.

Atos banka Banjaluka je strateški opredijeljena prema društveno odgovornim projektima, kakav je upravo ovaj u okviru kojeg će Banka studentima omogućiti sticanje novih znanja sprovođenjem stručne prakse. Podrškom projektima koji su usmjereni na mlade ljude, i obrazovanje koje ima jako važnu ulogu u svakom društvu Atos banka  je još jednom opravdala imidž društveno odgovorne finansijske institucije, saopšteno je iz Atos banke.