latinica  ћирилица
24/11/2023 |  12:03 ⇒ 12:46 | Autor: RTRS

"Veče privrednika" u Mrkonjić Gradu (VIDEO)

U Mrkonjić Gradu organizovano je "Veče privrednika", koje je okupilo oko 200 privrednika iz Srbije, FBiH i Republike Srpske.
Mrkonjić Grad - Foto: RTRS
Mrkonjić GradFoto: RTRS

Druženju je prisustvovao ministar trgovine i turizma Denis Šulić, šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović i konzul Srbije Miloš Vujić.

U Mrkonjić Gradu zaposleno je oko 4.000 radnika. Najviše radnika zapošavljava kompanija u vlasništvu Mladena Milanovića, koji je dva puta proglašen za najuspješnijeg privrednika u BiH.

- Želim vam uspjeh. Do uspjeha nije lako doći. Prije svega treba vjerovati u sebe. Svoje ideje. Naporan rad i na kraju što je najbitnije biti pošten i korektan - rekao je Milanović.

Okupljanje privrednika bila je prilika da se sumiraju razultati rada u ovoj, ali i da se priča o planovima u narednoj godini.

- Ove godine smo odveli 40 firmi u Austriju. Radili smo trenige. I evo sada u decembru dolazi delagacija u Beč - rekao je Mladen Filipović, šef predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Ministar trgovne i turizma Republike Srpske, Denis Šulić ističe da je Republika Srpska jaka koliko su njeni privrednici jaki te da se naša snaga crpi iz ekonomskog rasta i razvoja Republike Srpske.

Cilj okupljanja privrednika je podsticanje ulaganja u privredni razvoj ove mrkonjićke opštine.