latinica  ћирилица
24/11/2023 |  13:26 | Autor: RTRS

Kršito i Grlić Radman o evropskim integracijama

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu sa ministrom inostranih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom o unapređenju bilateralne saradnje, sa naglaskom na evropske integracije.
Grlić Radman i Kršito - Foto: Ustupljena fotografija
Grlić Radman i KršitoFoto: Ustupljena fotografija

Tokom susreta istaknuto je da se radi o dvije prijateljske zemlje s izvrsnim dobrosusjedskim i bilateralnim odnosima, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Krištova je iskazala zahvalnost Radmanu, kao i Vladi Hrvatske na snažnoj podršci evropskom putu BiH i izrazila očekivanja da će se ta podrška i nastaviti do sticanja punopravnog članstva BiH u EU.

Ona je istakla da Savjeta ministara ostaje snažno fokusiran na evropski put BiH, kao i na reforme koje su sastavni dio tog procesa.

Govoreći o reformama, Krištova je istakla da su neophodne hitne izmjene izbornog zakonodavstva u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i presudama Evropskog suda za ljudska prava, a kako bi se zaštitila kolektivna i individualna ljudska prava, te obezbijedila unutrašnja stabilnost.