latinica  ћирилица
29/11/2023 |  17:57 ⇒ 19:07 | Autor: SRNA

Poziv institucijama i kompanijama da kupe Đački kalendar Srpske

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić pozvao je još jednom institucije, privatne kompanije i fizička lica da kupe Đački kalendar Republike Srpske za 2024. godinu.
Đački kalendar Republike Srpske - Foto: SRNA
Đački kalendar Republike SrpskeFoto: SRNA

Lukić je izjavio da su zadovoljni dosadašnjim brojem narudžbi ovog kalendara koji je kreiran u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom.

- S obzirom na činjenicu da se bliži kraj godine i da je ovo period u kojem svi kupuju kalendare za sljedeću godinu, pozivam sve zainteresovane da se naruče ovaj proizvod koji je jednako lijep kao poklon ali i kao ukras za svačiji radni ili privatni prostor . rekao je Lukić.

On je podsjetio da se od prodaje Đačkog kalendara Republike Srpske dijelom finansira nagradni fond konkursa "Republici Srpskoj za rođendan" koji provodi Republički pedagoški zavod.

- Posebno smo zahvalni predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je bio prvi naručilac kalendara, ali i mnogim institucijama i privatnim kompanijama kao što su Generalni sekretarijat Vlade, Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje, kompanija `Inkoprom`, Republički zavod za zaštitu kulturno- istorijskog naslijeđa, Sekretarijat za zakonodavstvo, Gradu Zvorniku, kao i mnogim osnovim školama - rekao je Lukić za Srnu.

On je istakao da su naručioci ovim dokazali da su odgovorni prema učenicima osnovnih škola koji učestuvju na konkursu "Republici Srpskoj za rođendan" i dokazali da shvataju da društvo uvijek treba stati iza mladih i talentovanih.

Đački kalendar Republike Srpske za 2024. godinu se sastoji od likovnih radova učenika odabranih na konkursu "Republici Srpskoj za rođendan" koji provodi Republički pedagoški zavod, a dio sredstava koja se zarade prodajom ovog kalendara će svake godine biti iskorištena za nagrade za učenike osnovnih škola koji budu učestvovali na konkursu.