latinica  ћирилица
01/12/2023 |  19:26 ⇒ 19:27 | Autor: SRNA

Vulić: Dodik i srpski narod se ne plaše mržnje i loših namjera američkog ambasadora

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da BiH ima šansu samo kao dejtonska, a iluzija da će biti građanska postoji samo u mašti Bošnjaka koji rade u Ambasadi SAD, čije želje potpisuje ambasador Majkl Marfi.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Povodom saopštenja Ambasade SAD u BiH u kojem je navedeno "da će Dodikovo destabilizirajuće djelovanje imati negativne posljedice ne samo za njega, već i za sve građane ove zemlje gdje god da žive", Vulićeva je istakla da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski narod ne plaše mržnje i loših namjera Marfija, te da je ljubav pobijedila sve, pa će pobijediti i srbomrsce.

- Majkl Marfi, da vas podsjetim, kiseonik ste zabranili bebama, samo s ciljem da što više Srba umre. Nije to tako davno bilo, 1992. godine. Mržnja dijela američkih političara prema Srbima odnijela je 12 malih života, ali evo nas i danas, svih nas Srba koje toliko pojedinci, među kojima ste i vi mrzite. Svaki dan ćemo vas podsjećati da vaše zlo ne može biti jače od ljubavi i ponosa srpskog naroda - rekla je Vulićeva.

Vulićeva je istakla da je Republika Srpska vječna, a priznata je Opštim okvirnim sporazumom za mir u BiH.

- Republika Srpska je amanet srpskih sinova svima nama. Ne dirajte nas! Bumerang se brzo okrene. Prijetnje izazivaju kontraefekat, predugo ste ovdje da bi nas tako malo poznavali - poručila je Vulićeva američkom ambasadoru.

Ona je napomenula i da je nekadašnji šef Stejt departmenta i Savjeta za nacionalnu bezbjednost, te američki državni sekretar Henri Kisindžer rekao da je BiH izmišljena zemlja.