latinica  ћирилица
03/12/2023 |  17:55 ⇒ 17:55 | Autor: SRNA

Kosovska Mitrovica: Počela podjela paketića koje su obezbijedili učenici iz Srpske (FOTO)

Djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije danas je podijeljeno 200 paketića koje im je obezbijedilo više osnovih i srednjih škola iz Republike Srpske.
Paketići - Foto: RTRS
PaketićiFoto: RTRS

Paketići su podijeljeni u Dnevnom centru "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, a program je uveličala pjevačka grupa Kamenički biseri iz Kosovske Kamenice.

Predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milorad Arlov rekao je da je danas počela podjela paketića koje ovaj odbor planira da u decembru i januaru podijeli srpskoj djeci u Pokrajini.

On je rekao da su uručena i dva priznanja Centra profesoru geografije Јadranki Vasić sa Kosova i Metohije koja je ličnom donacijom pomogla gradnju ovog centra. Plaketu Centra dobio je Rade Stević, građevinski preduzetnik koji je pomogao opremanje.

Arlov je napomenuo da se iz ove akcije, koja traje do 31. decembra, Odbor planira i da opremi Dnevni centar zahvaljujući podršci učenika osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske koji su danas obradovali vršnjake.

Predsjednik Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" Ivana Rakić zahvalila je za podršku Odboru i humanoj Republici Srpskoj, ističući da bi, bez dugodišnje podrške, teško mogli da opstanu kao udruženje.