latinica  ћирилица
04/12/2023 |  07:07 ⇒ 08:17 | Autor: TANЈUG

Pronađeno tijelo djevojčice u S. Makedoniji, ubijena istog dana kada je i nestala

Tijelo 14-ogodišnje djevojčice V.G, za kojom se tragalo nedjelju dana, pronađeno je u okolini Skoplja, saopštilo je makedonsko državno tužilaštvo.
Sjeverna Makedonija, policija (Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Sjeverna Makedonija, policija (Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Kako je navelo tužilaštvo, pronađeno je i tijelo 74-ogodišnjeg P.Ž. kod Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra.

Pet osoba je osumnjičeno u vezi sa ova dva slučaja, od kojih je troje zadržano u pritvoru, jedna osoba je van zemlje, a "jedna je trenutno u policijskoj stanici", dodaju iz tužilaštva.

- Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv koristoljublje - naveli su iz državnog tužilaštva.

Kako se dodaje u saopštenju, 14-ogodišnja V.G. ubijena istog dana kada je i nestala, odnosno 27. novembra ove godine, nakon što je vozilom odvedena sa ulaza u svoje mjesto prebivališta, prenosi Plusinfo.

Iz državnog tužilaštva navode da je pronađeno izgorjelo vozilo marke "sitroen", a nakon vještačenja obezbijeđeni su materijalni dokazi o umiješanosti lica, za koja će, nakon kompletne dokumentacije, biti podnesena odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.

Јavni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dvije lokacije na kojima su pronađena tijela nestalih.

- Izdati su nalozi za obdukciju tijela žrtava. Takođe su izdati nalozi za prikupljanje i vještačenje svih tragova i dokaza sa obje lokacije - dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, nakon izvršenih dokaza i naloženih vještačenja, tužilaštvo će protiv svih osumnjičenih pokrenuti odgovarajuće postupke.