latinica  ћирилица
06/12/2023 |  13:51 ⇒ 15:20 | Autor: RTRS

Podrška predsjedniku Srpske pred Sudom BiH: Ne može više, stanite! (VIDEO)

Predstavnici brojnih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata okupili su se danas ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH kako bi pružili podršku instituciji predsjednika Republike Srpske.
Sud BiH-okupljanje - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Sud BiH-okupljanjeFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

U Sarajevu su danas bile delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša, Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida, žene žrtve rata, Veterani i Starješine Vojske Republike Srpske.

Uz predsjednika Srpske bio je i premijer Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Podršku predsjedniku Srpske pružili su i predstavnici Srba u Federaciji, veliki broj odbornika u lokalnim zajednicama i brojni funkcioneri.

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić poručio je da je prošlo vrijeme nametanja.

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je da članovi Udruženje daju maksimalnu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u montiranom postupku pred Sudom BiH zbog čega će danas doći u Sarajevo gdje je zakazano ročište.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izrazio je apsolutnu podršku predsjedniku Republike Srpske, naglasivši da je jedino rješenje obustava ovog postupka.

Nešić je proces protiv Dodik okvalifikovao kao "još jednu lakrdiju u režiji Suda BiH" za koju očekuje da se što prije završi.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da sudski proces pred Sudom BiH nije primjeren ni za koloniju a kamo li za jednu evropsku, demokratsku zemlju, izrazivši nadu da će ovaj proces rezultirati oslobađajućom presudom, te da niko neće imati dovoljno hrabrosti da uruši pravni sistem BiH.