latinica  ћирилица
06/12/2023 |  15:29 ⇒ 15:30 | Autor: RTRS

Opredijeljenost za nastavak implementacije i finalizacije projekta Foča-Šćepan Polje

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i delegacija Svjetske banke potvrdili su danas opredijeljenost za nastavak implementacije i finalizacije projekta izgradnje magistralnog puta Foča - Šćepan Polje.
Šćepan Polje, Foča -
Šćepan Polje, Foča

Čubrilović je boravio u opštini Foča, gdje se sastao sa direktorom Svjetske banke za regiju zapadnog Balkana Sjaoćing Јu /Xiaoqing Yu/, šefom Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Kristoferom Šeldonom i specijalistom za transport i regionalnim koordinatorom za transport za zapadni Balkan Svjetlanom Vukanović, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci i ustanovljena tehnička rješenja na realizaciji projekta izgradnje magistralnog puta Foča - Šćepan Polje.

Nakon obilaska trase magistralnog puta, Čubrilović i članovi delegacije Svjetske banke istakli su da je napravljen značajan iskorak na kompletiranju projektne dokumentacije i aktivnosti u cilju osiguranja dodatnih sredstava za izgradnju puta, navedeno je u saopštenju.

Čubrilović je ponovio da je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata izgradnja magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, te da se kontinuirano preduzimaju neophodne aktivnosti, u saradnji sa Svjetskom bankom, "Putevima Republike Srpske", Ministarstvom komunikacija i transporta BiH i Vladom Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Dragan Stanimirović, zamjenik načelnika opštine Foča Vesna Rašević i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Foča Olivera Elez.