latinica  ћирилица
12/02/2024 |  11:51 ⇒ 12:43 | Autor: RTS

Košarkašice Srbije nakon plasmana u Pariz: Završile smo tamo gdje i treba da budemo

Košarkašica Srbije Anđela Dugalić ističe da je veoma srećna zbog plasmana na Olimpijske igre u Parizu. Saša Čađo naglašava da da je selekcija Srbije završila tamo gdje i treba da bude, dok Ivon Anderson kaže da su košarkašice dokazale da su sazidane od čvrstog materijala.
Košarkašice Srbije (Foto: KSS) -
Košarkašice Srbije (Foto: KSS)

Košarkašice Srbije su osvojile treće mjesto na kvalifikacionom turniru u Belemu i izborile su plasman na Olimpijske igre u Parizu koje će biti održane od 27. jula do 11. avgusta.

Pored Srbije na Igrama u Parizu nastupiće i Francuska, Sjedinjene Američke Države, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Njemačka, Јapan, Španija i Kanada.

Ovo će biti treći uzastopni nastup košarkašica Srbije na Olimpijskim igrama. Srbija je 2016. u Rio de Žaneiru osvojila bronzanu medalju, dok je u Tokiju 2021. zauzela četvrtu poziciju.

Dugalić: Ne mogu da opišem koliko sam srećna

Selekcija Srbije je poražena od Australije rezultatom 75:73 u poslljdnjem kolu kvalifikacionog turnira, ali je zvanično obezbijedila plasman na Olimpijske igre nakon što je Njemačka savladala Brazil i ostavila ga na dnu tabele.

- Rezultat posljednje utakmice nije bio onakav kakav smo htjele, ali hvala bogu Njemačka je pobijedila i idemo u Pariz. Ne mogu da opišem koliko sam srećna. Blagoslovena sam što sam u ovom timu sa mojim saigračicama, koje su mi kao prave sestre - izjavila je Anđela Dugalić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Kaže da u Brazilu nije išlo baš onako kako su srpske košarkašice očekivale, ali da u sportu nekada mora da se ide i težim putem.

Čađo: Na kraju smo završile tamo gdje i treba da budemo

- Mislim da smo imale i sreće i da smo na kraju završile tamo gdje i treba da budemo - istakla je jedna od najiskusnijih košarkašica Srbije Saša Čađo.

Sjajna Ivon Anderson naglašava da su košarkašice Srbije dokazale da su sazidane od čvrstog materijala.

- Ova generacija ima svoju priču i ispisuje je svaki put iznova, novom borbom. Svaki put budemo sve bolje. Igre su velika stvar i velika čast i to je nešto što sam imala na umu i u srcu. Taj isti žar sam vidjela i kod saigračica i to je upravo razlog zašto smo na kraju uspjele da se kvalifikujemo u Pariz - rekla je Anderson.