latinica  ћирилица
26/02/2024 |  09:40 ⇒ 11:51 | Autor: RTRS

Egić: Prijedlog - od mjesečnog boračkog dodatka izdvojiti po 1 KM za procesuirane borce

Kao borac Vojske Republike Srpske, neko ko je bio ranjen braneći granice naše otadžbine, a danas kao ministar u Vladi Republike Srpske, istrajaću da dođemo do konačnog rješenja u finansijskoj pomoći za srpske borce koji su procesuirani pred Sudom BiH i Tužilaštvom BiH, rekao je Danijel Egić ministar rada i boračko invalidske zaštite,
Danijel Egić - Foto: Ustupljena fotografija
Danijel EgićFoto: Ustupljena fotografija

- Poražavajuća je činjenica da se u ovim institucijama sudi samo srpskom narodu, što je razlog više da ustanemo svi i pomognemo ljudima koji su branili Srpsku! Prijedlog je da se od mjesečnog boračkog dodatka dobrovoljno odričemo po 1 KM, kao znak solidarnosti procesuiranim srpskim borcima, kojima bi sredstva bila doznačena putem lokalnih boračkih organizacija - rekao je Egić.

Dragi saborci, dodaje Egić, danas su ovi ljudi stavljeni na optuženičku klupu, a pitanje je da li će na tom mjestu već sutra biti neko od nas, jer pravde u političkom Sarajevu za Srbe nema!

- Samo u prošloj godini kabinet predsjednika izdvojio je 500.000 KM, a tokom 2021. i 2022. isti iznos uplatila je Vlada za podršku procesuranim borcima. Troškovi odbrane, odlazaka na ročišta, porodice koje ostaju nezaštićene, razlozi su da ustanemo svi. Hrabrost i srpska solidarnost u najtežim trenucima dali su nam Slobodu, vrijeme je da isto to pokažemo i danas, zajedničkim snagama stanemo u odbranu srpskih boraca i poručimo - niste sami!