latinica  ћирилица
26/02/2024 |  10:57 ⇒ 13:22 | Autor: RTRS

Šobot: Moja budućnost je medicina, ali ne bježim ni od jednog vida društvene odgovornosti (VIDEO)

Moja budućnost je medicina, i mislim da tu mogu najviše doprinijeti, ali sa druge strane ne bježim ni od jednog vida društvene odgovornosti. Ako želimo da nam bude bolje svi moramo dati svoj doprinos, rekao je Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske gostujući u našem Јutarnjem programu odgovarajući na pitanje o mo0gućoj kandidaturi za gradonačelnika.
Nikola Šobot - Foto: RTRS
Nikola ŠobotFoto: RTRS

Naveo je da je on prevashodno ljekar koji je posljednjih 20 godina života potrošio na struku, na medicinu, najprije, kako kaže na Klinici za kardiovaskularne bolesti, a potom i na Klinici za kardiohirurgiju gdje su uspjeli poslije 20 godina da pokrenu kliniku gdje je do sada operisano 450 kardiohirurških pacijenata.

- Tako da definitivno moja dalja karijera i budućnost će biti vezana za struku. Sigurno je čast i da mi imponuje da budem prepoznat od ozbiljnih političkih subjekata kao neko ko ima reference i sposobnosti da pomogne svojim sugrađanima, i to je istina. Tako da, za sada struka pa ćemo vidjeti - istakao je Šobot.

Na pitanje voditelja šta bi Šobot uradio da se u budućnosti nađe na mjestu gradonačelnika Banjaluke, on je naglasio da sve što čovjek radi u životu tome mora biti posvećen.

- Ono što sam naučio na kardiohirurgiji, a to je da se svaka greška životom plaća. Naučio sam da su presudne dvije stvari, a to su struka i timski rad. Ozbiljnost je neophodna, naročito u vremenima koja su zaista izazovna - jasan je Šobot.