latinica  ћирилица
26/02/2024 |  17:33 ⇒ 22:23 | Autor: RTRS

U akciji "Mardelj" izvršen pretres u KPZ Bijeljina, tri lica sprovedena u PU (VIDEO)

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Bijeljina i Žandarmerije MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini danas su u okviru akcije kodnog naziva "Mardelj" izvršili pretrese pritvorskih i drugih prostorija Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina u Bijeljini.
PU Bijeljina - Foto: RTRS
PU BijeljinaFoto: RTRS

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, nakon završenog pretresa tri lica su sprovedena u prostorije Policijske uprave Bijeljina na dalju kriminalističku obradu.

- Prilikom pretresa policijski službenici su oduzeli predmete i dokumentaciju koja će poslužiti u daljem krivičnom postupku, kao i kesu sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain - dodaje se u saopštenju.

Akcija "Mardelj" je usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa omogućavanjem pritvorenim licima određenih pogodnosti, suprotno Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija Srpske i Pravilniku o kućnom redu.