latinica  ћирилица
26/02/2024 |  22:21 | Autor: RTRS

Politički Zapad proteklih decenija pokazao sklonost ka neprijateljstvu prema srpskom narodu (VIDEO)

Politički Zapad tokom posljednje tri decenije pokazao je sklonost ka neprijateljstvu prema srpskom narodu i težnju da svede Republiku Srpsku na najmanju moguću mjeru, sa krajnjom željom da je ugasi ili utopi u BiH, rekao je politikolog Aleksandar Pavić u emisiji "Drugi ugao".
Drugi ugao - Foto: RTRS
Drugi ugaoFoto: RTRS

Bez obzira na pritiske zapada, Srbi kao narod Rusiji su uputili jasne poruke podrške - protivimo se sankcijama!

To se jasno vidjelo na sastancima koje je predsjednik Srpske Milorad Dodik imao protekle sedmice sa predsjednicima Rusije i Bjelorusije.

Politikolog Aleksandar Pavić rekao je da je u posljednjih godinu dana Rusija dodatno ojačala zbog uspjeha u specijalnoj operaciji u Ukrajini i da podrška Moskve i Minska predstavljaju poruku ostatku svijeta, pogotovo kolektivnom Zapadu, da Republika Srpska ima na koga da se osloni.

Naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu iz Beograda Aleksandar Mitić istakao je da Ruska Federacija dobija od Republike Srpske veoma važne poruke, poput neuvođenja sankcija, razumijevanja za specijalnu vojnu operaciju i protivljenja uvođenju Republike Srpske, samim tim i BiH, u evroatlantske strukture, odnosno u NATO.

Politikolog Filip Matić naveo je da je Republika Srpska, kao i Srbija, okružena manje-više NATO zemljama, ali da pruža podršku Rusiji uprkos tome što se nalazi u okruženju i poziciji iz koje je to teško činiti.