latinica  ћирилица
27/02/2024 |  11:41 ⇒ 12:01 | Autor: SRNA

Kojić: Uskoro još dokaza kako Amerika štiti mit o navodnom genocidu

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je da će uskoro iznijeti još dokaza o tome koliko SAD štiti mit o navodnom genocidu u Srebrenici.
Branimir Kojić - Foto: RTRS
Branimir KojićFoto: RTRS

Kojić je rekao Srni da će američki ambasador u BiH Majkl Marfi, ukoliko SAD ne deportuju zločinca Almira Beganovića koji živi i radi u američkoj saveznoj državi Јuta, za Srbe biti u istoj ravni, kao i drugi zločinci nad srpskim narodom.

- Od američke Ambasade i njenog ambasadora Marfija tražimo da, ukoliko radi sve ono što priča, a priča da poštuje žrtve, učini sve da se zločinac iz BiH koji se tamo krije isporuči - istakao je Kojić.

On je naveo da su već osjetili to "poštovanje" srpskih žrtava jer su i Marfi, ali i svi njegovi prethodnici, pokazali da su Srbi za njih zločinci, a srpske žrtve potpuno nebitne i za njih nemaju nikakav značaj.

Kojić tvrdi da je Rankića, zajedno sa Beganovićem mučio i Kemal Mehmedović, kojeg štiti Austrija, jedan od najodanijih ubica ratnog komandanta muslimanskih snaga iz Srebrenice Nasera Orića.

On je podsjetio da su pozivali i Sud i Tužilaštvo da reaguju u ovom konkretnom slučaju, ali da očigledno oni ne smiju ništa bez svog tutora, gazde i nalogodavca.

- Zbog toga smo odlučili da pišemo Marfiju i da tu odgovornost predamo njemu u ruke, da vidimo da li je toliki demokrata, legalista i mirovnjak ili će nam još jednim šturim saopštenjem pokazati da ga srpske žrtve ne zanimaju, kao što nam je 2022. godine pokazao da su mu psi i azil za pse bitniji od razgovora sa porodicama ubijenih srpskih civila - naglasio je Kojić.

On je istakao da će Marfi imati priliku da pokaže o kakvom demokrati je riječ, ali i dodao da porodice zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila nikada neće prestati da iznose istinu koja razbija narative zapadnih zemalja nametnute cijelom svijetu.

- Moraju znati da je istina kao voda - uvijek pronađe svoj put! - zaključio je Kojić.

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić uputio je pismo Ambasadi SAD i ambasadoru Majklu Marfiju zahtijevajući da učine sve da iz Amerike bude isporučen Almir Beganović koji je učestvovao u brutalnom mučenju i ubistvu Nenada Rankića.