latinica  ћирилица
27/02/2024 |  13:26 ⇒ 15:09 | Autor: RTRS

Mandić: Bez Republike Srpske nema BiH (VIDEO)

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je danas da Crna Gora poštuje Republiku Srpsku i da bez Srpske nema BiH.
Milorad Dodik i Andrija Mandić - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Andrija MandićFoto: RTRS

Mandić je istakao da onaj ko poštuje Dejtonski sporazum, poštuje i Republiku Srpsku.

- Ko uvažava BiH, ne može je uvažavati bez njenog dijela i ravnopravnog entiteta Republike Srpske. Ko poštuje ravnopravnost, onda su mu Srbi i Bošnjaci sa istim pravima - rekao je Mandić nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Podgorici.

Mandić je poručio da bez Republike Srpske nema BiH.

- Mi uvažavamo Republiku Srpsku jer BiH nema bez nje. To je odlučio Dejton. Ko osporava prava Srba u BiH, taj ruši BiH kao zemlju tri naroda, a ne samo jednog kako mnogi žele da predstave u svojim javnim nastupima - rekao je on.

Mandić je istakao je mir u ravnopravnosti i dogovoru, a ne u rušenju Dejtonskog sporazuma.

- Danas sam te poruke mira, zajedništva i saradnje Crne Gore sa Republikom Srpskom, Crne Gore sa BiH prenio gospodinu Dodiku - rekao je Mandić.

Mandić je rekao da je sporazum o specijalnim vezama, koji mu je Dodik danas predstavio, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i da će sa koalicionim partnerima otvoriti dijalog i predočiti im ono što je predloženo sporazumom.

- Republika Srpska iskazuje želju da gradi specijalne odnose sa Crnom Gorom i mislim da to nije na štetu nijednog građanina Crne Gore - rekao je on.