latinica  ћирилица
27/02/2024 |  14:23 ⇒ 18:37 | Autor: RTRS

Graničnoj policiji BiH i MUP-u Srpske 22 bezbjednosne kamere (FOTO/VIDEO)

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić i ambasador Јapana u BiH Masami Kinefuči uručili su Graničnoj policiji BiH i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske 22 bezbjednosne kamere najnovije generacije, od čega su dva mobilna sistema za nadzor pripala MUP-u Srpske.
Donacija Јapana za GP BiH i MUP Srpske - Foto: SRNA
Donacija Јapana za GP BiH i MUP SrpskeFoto: SRNA

Kamere će biti instalirane na 22 od ukupno 37 terenaca koje je agencijama za sprovođenje zakona u BiH prošle godine donirala japanska Vlada.

Donirana oprema biće korištena za suzbijanje kriminala i zaštitu granice.

Iz Ministarstva bezbjednosti saopšteno je da su Ambasada i Vlada Јapana, uz raniju značajnu pomoć i opremanje službi zaštite i spasavanja, na ovaj način nastavile jačanje kapacitete sektora granične bezbjednosti u BiH.

Nenad Nešić (Ustupljena fotografija )

Nešić je istakao da je ovo značajna i konkretna podrška policijskim agencijama da lakše i efikasnije obavljaju svakodnevne zadatke. Dodao je da će Ministarstvo bezbjednosti kroz svekodnevne aktivnosti i saradnju sa međunarodnim partnerima nastaviti da jača kapacitete bezbjednosnih agencija.

Osim savremene opreme, Granična policija je kadrovski pojačana sa 22 mlada inspektora.

Direktor Granične policije Mirko Kuprešaković istakao je da je od neprocjenjivog značaja zapošljavanje mladih ljudi i da će to u velikoj mjeri doprinijeti bezbjednosti svih građana BiH, kao i jačanju kapaciteta Granične policije.

Nešić je naglasio da se nakon skoro tri godine otklonjen zastoj i nastavljeno popunjavanje Granične policije mladim kadrovima.

- To je izuzetno važno ne samo zbog nedostajućih kadrova u Graničnoj policiji, već da šansu dobijaju mladi ljudima koji će u godinama koje su ispred nas činiti okosnicu u suprotstavljanju svim vidovima prekograničnog kriminala - rekao je Nešić.