latinica  ћирилица
27/02/2024 |  21:19 | Autor: SRNA

Šulić: Cilj unaprijediti položaj građana i ne ugroziti radna mjesta

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je večeras da će se na planu kontrole nad cijenama nekih osnovnih pekarskih proizvoda nastaviti pregovori sa predstavnicima proizvođača u ovoj branši s ciljem postizanja kompromisa koji bi istovremeno doprinio unapređenju položaja građana i ne bi ugrozio radna mjesta u mlinsko-pekarskoj industriji.
Denis Šulić (Foto: instagram.com/denis.sulic) -
Denis Šulić (Foto: instagram.com/denis.sulic)

Šulić je izjavio da je resorno ministarstvo na dosadašnjim pregovorima sa proizvođačima pekarskih proizvoda i Privredne komore zastupalo stav da bi cijena hljeba od brašna tip 500 i 600 grama trebalo da bude 1,90 KM.

Šulić je podsjetio da su održali nekoliko konstruktivnih sastanaka sa predstavnicima proizvođača pekarskih proizvoda i republičke Privredne komore na kojima su saslušani njihovi razlozi podizanja cijena.

On je rekao da su na tom planu poslodavcima iz navedene oblasti predočene ranije preduzete i brojne mjere Vlade radi ozbiljnog rasterećenja i olakšavanja njihovog poslovanja.

- Pa i o cijeni električne energije koja je najjeftinija. Sve to su politike Vlade koje su znatno uticale na unapređenje položaja ovdašnje privredne zajednice - podsjetio je Šulić.

On je dodao da je Vlada već preduzela korake dijeljenja osnovnih životnih namirnica, poput brašna, socijalno ugroženima u Srpskoj.

- Na više frontova radimo da olakšamo položaj stanovnika Srpske koji se suočavaju sa inflacijom - rekao je Šulić za Srnu.

Šulić je u vezi s tim naveo da će biti borbe sa cijenama, ali da je Srpska uprkos svemu tome najjeftinija i kada se uporede cijene sa Federacijom BiH, pa i Srbijom i nekim zemljama EU.