latinica  ћирилица
05/03/2024 |  16:02 ⇒ 18:54 | Autor: RTRS

Banjaluka: Veće plate radnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Petra Јokanović potpisali su danas u Banjaluci izmjene kolektivnog ugovora, kojima će plate za sve zaposlene u Centru biti povećane za 150 KM.
Stanivuković-sastanak (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Stanivuković-sastanak (Foto: banjaluka.rs.ba)

Ovo je drugo povećanje plate za zaposlene u Centru u proteklih godinu dana.

Ovim izmjenama planirano je još dodatnih deset odsto od ukupnog iznosa za vaspitače, koji rade u vrtiću "Marija Mažar", u grupi u kojoj su smještena djeca sa poteškoćama u razvoju.

- Danas smo potpisali izmjene kolektivnog ugovora koje znače da će plata simbolično od 8. marta biti dodatno povećana za 150 KM za svakog vaspitača i svakog radnika Centra. Prošlogodišnje i ovo danas su jedina povećanja u ovih 17 godina - rekao je Stanivuković, dodajući da je siguran da će i radnici Centra biti zadovoljni ovim izmjena kolektivnog ugovora.

Јokanović je rekao da je nakon povećanja plata od po 100 KM, sada izmjenama ugovora planirano dodatno povećanje od 150 KM.

- Takođe, precizirali smo u ugovoru da će doći do povećanja plata za još deset odsto vaspitačima koji rade u grupi "Marija Mažar", a ostale zahtjeve ćemo dogovarati u narednom periodu - rekao je Јokanović.