latinica  ћирилица
14/03/2024 |  10:41 ⇒ 11:09 | Autor: SRNA

Bjelica: Predlažem Marfiju da svoj rođendan počne slaviti 9. januara

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Uroš Bjelica izjavio je da je uvođenje sankcija saradnicima predsjednika Republike Јeleni Pajić Baštinac, Branislavu Okuki i Srebrenki Golić još jedan sramni čin američke Ambasade u Sarajevu čime su ko zna po koji put pokazali svoju nemoć i očaj, jer ne mogu slomiti srpski narod i Republiku Srpsku.
Uroš Bjelica - Foto: RTRS
Uroš BjelicaFoto: RTRS

- Sankcije i "crne liste" su samo pokazatelj kako se prema neistomišljenicima ophode oni koji se kunu u demokratiju. Doći u neku zemlju u svojstvu diplomate ne znači da imaš pravo da zemlju domaćina uređuješ i sređuješ prema svom mišljenju, nahođenju i svojim željama, pa makar dolazio i iz SAD. A pogotovo ti to ne daje za pravo da bilo koga kažnjavaš i sankcionišeš jer slavi dan rođenja svoje Republike - istakao je Bjelica za Srnu.

Ako američki ambasador Majkl Marfi ima već toliku želju da mijenja nečije datume rođenja, Bjelica predlaže da krene od sebe i svoj rođendan počne da slavi 9. januara ili Dan nezavisnosti SAD umjesto 4. jula neka slavi 15. avgusta.

On je naglasio da je 9. januar datum kada je u miru, 1992. godine, nastala Republika Srpska i to je nepobitna činjenica koja se neće i ne može nikada promijeniti, a posebno ne na sećijama u Ambasadi SAD u Sarajevu.

- Sankcionisati ljude koji nisu načinili nikakav prekršaj je krajnje sramotno, osiono i bahato. Možete kako hoćete, ali ne možete dokle hoćete! Ponosni srpski narod je kroz svoju dugu istoriju prolazio kroz razna velika iskušenja, ali je ipak uspio da se izbori sa svim nedaćama i opstane, a što je najvažnije nikada nije zaboravio svoje korijene, istoriju, jezik, pismo i vjeru - naglasio je Bjelica.