latinica  ћирилица
14/03/2024 |  11:59 | Autor: SRNA

Đurđević: Sankcionišite nas sve - mi proslavljamo naš Dan Republike

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da postoji neka simbolika u tome da su predstavnici Republike Srpske sankcionisani i stavljeni na crnu listu baš Amerike, zato što su učestvovali u organizaciji obilježavanja Dana Republike pod sloganom "Simbol slobode" i poručio da, ako je to razlog sankcionisanju, neka sankcionišu sve redom.
Aleksandar Đurđević - Foto: RTRS
Aleksandar ĐurđevićFoto: RTRS

- Baš ta sloboda, najskuplje plaćena u srpskom narodu, je i naša najveća svetinja. Sloboda da sami uređujemo svoje društvo onako kako mi mislimo da treba, da obilježavamo važne datume iz naše istorije, poštujemo našu tradiciju, običaje naših predaka, slavimo slavu... - naveo je Đurđević.

Druga važna riječ, istakao je on, koja najbolje oslikava karakter Srba je - inat.

- A, to znači da nas nikakve lažne sankcije, lažni visoki predstavnici, lažni kolonijalni upravnici neće zastrašiti ni spriječiti u tome da naš Dan Republike obilježavamo još jače i snažnije uprkos svim pritiscima i prijetnjama - naveo je on.

Đurđević je poručio da, ako je obilježavanje Dana Republike razlog za sankcionisanje, ima još onih koji su aktivno učestvovali u obilježavanju Dana Republike.

- Sankcionišite nas sve - poručio je Đurđević na svom "Fejsbuk" profilu.