latinica  ћирилица
14/03/2024 |  12:39 ⇒ 12:39 | Autor: RTRS

"Doprinos da se olakša položaj potrošača"

U prostorijama Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske je održan sastanak na temu izmjene i unapređenja Uredbe o ograničavanju marži u prometu robe, kojom se ograničava marža na osnovne životne namirnice.
Sastanak - Foto: Ustupljena fotografija
SastanakFoto: Ustupljena fotografija

Sastankom, koji je održan 14. marta 2023. godine, su prisustvovali predstavnici trgovaca i trgovačkih lanaca iz Republike Srpske, predsjedavala je pomoćnik ministra za resor trgovine Dušanka Tegeltija.

Tegeltija je trgovcima prezentovala planirane izmjene Uredbe, ističući očekivanje od prisutnih da aktivno učestvuju u kreiranju ovog dokumenta u cilju njegovog što boljeg i efikasnijeg sprovođenja u praksi, a trgovci su izrazili punu spremnost za saradnju, kako u kreiranju ovog dokumenta, tako i svih daljih aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma.

Zajednička poruka svih učesnika sastanka jeste da su svi svjesni situacije s kojima se građani suočavaju, te da će svako, sa svoje pozicije, dati doprinos tome da se olakša položaj potrošača, posebno onih iz najugroženijih kategorija društva.