latinica  ћирилица
14/03/2024 |  15:49 ⇒ 15:51 | Autor: RTRS

MUP Srpske: Posjeta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević bili su danas domaćini polaznicima 13. klase polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane iz Srbije, koji borave u trodnevnoj posjeti Republici Srpskoj i BiH i njihovim institucijama.
Posjeta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane Srbije - Foto: Ustupljena fotografija
Posjeta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane SrbijeFoto: Ustupljena fotografija

Karan je polaznike 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane upoznao sa bezbjednosnim izazovima sa kojima se susreće Republika Srpska i Ministarstvo.

Ovom prilikom je posebno istaknuto mjesto, značaj i uloga MUP-a kao garanta bezbjednosti Republike Srpske i njenih građana, te da Republika Srpska i njene institucije predstavljaju faktor mira i stabilizacije Republike Srpske i BiX.

- Na sastanku je konstatovano da MUP Republike Srpske ima dobru saradnju sa Ministarstvom odbrane Srbije, odnosno sa Vojnom akademijom u Beogradu, na kojoj se trenutno školuje devet kadeta MUP-a Srpske, od kojih je šest na studijskom programu Kopnena vojska, a tri na studijskom programu Vojno vazduhoplovstvo - saopštio je MUP Srpske.

U okviru posjete Ministarstvu unutrašnjih poslova, polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane su posjetili Centar za obuku u Zalužanima, gdje su obišli sve kapacitete sa kojima raspolaže ovaj Centar.

Među slušaocima 13. klase, su generali i oficiri Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnici ministarstava i vladinih institucija, predstavnici Oružanih snaga BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske i Bezbednosno-informativne agencije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske po drugi put ima svog predstavnika na školovanju na Visokim studijama bezbednosti i odbrane, a to je zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić, navodi se u saopštenju.