latinica  ћирилица
16/03/2024 |  20:10 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Prijedor: Humanitarna dječija baletska predstava "Prodavnica igračaka"

"Prodavnica igračaka" naziv je prve humanitarne dječije baletske predstave - Djeca za djecu, koju su Prijedorčani večeras mogli da pogledaju u Pozorištu. Učestvovalo je 37 djece uzrasta od tri do dvanaest godina. Sav iznos od karata biće proslijeđen u humanitarne svrhe.
Dječija predstava u Prijedoru - Foto: RTRS
Dječija predstava u PrijedoruFoto: RTRS

- Prvi put u Prijedoru imamo dječiju baletsku predstavu, gdje će djeca bez teksta da pričaju priču uz predivnu klasičnu muziku Јozefa Bajera. Koreografiju poptisujem ja, a pripreme su trajale oko četiri mjeseca - rekla je Brižita Karabašić, dugogodišnji pedagog klasičnog baleta.

- Nadam se da će pomenuti događaj ovoj djeci biti jedan radosni trenutak u sjećanjima i za poslije. Očekujem da ćemo nastaviti sa školom baleta. Željeli smo bude samoodrživ i pod našim okriljem, a vjerujem da će tako i ostati. Imamo plan da napravimo par repriza, to će zavisiti od interesovanja škola i vrtića - navela je Јadranka Mijić, predsjendica Kola srpskih sestara iz Prijedora.

Mala škola baleta sa radom je počela 15. novembra, a mališani su tokom protekla četiri mjeseca dva puta sedmično slušači klasičnu muziku i učili osnovne balestke pokrete, koje su predstavili Prijedorčanima.