latinica  ћирилица
17/03/2024 |  07:46 ⇒ 10:56 | Autor: RTRS

Vujičić: Putin apsolutni favorit na izborima u Rusiji (VIDEO)

Birališta u Rusiji otvorena su do 20 časova po lokalnom vremenu. Izbore posmatraju akreditovani međunarodni posmatrači iz 106 različitih zemalja, njih više od 700.
Miroslav Vujičić - Foto: RTRS
Miroslav VujičićFoto: RTRS

- Vladimir Putin je apsolutni favorit na izborima, vjerujem da će biti izabran - rekao je Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, koji je posmatrač izbora iz Republike Srpske u Nižnjem Novgorodu.

Vijučić je gostujući u našem Јutarnjem programu naveo da u Rusiji postoji tri miliona glasača, izbori traju tri dana, a glasačka mjesta zatvaraju se danas u 20 časova.

- Rusi koriste savremene tehnologije u glasanju, napravili su ogroman iskorak u tom smislu, koji bi cijela Evropa trebalo da primijeni - istakao je Vujičić i dodao da nije vidio ni jedan incident na biračkim mjestima u Nižnjem Novgorodu.

Govoreći o pritiscima koje SAD vrše na Republiku Srpsku, Vujičić je istakao da se američka politika nije promijenila prema Srbima već dugi niz godina.

- Njihova demokratija je besmislena jer način na koji se oni ponašaju prema prema demokratski izabranim poredstavnicima vlasti je neviđeno. Predsjednik Srpske Milorad Dodik će izdržati i do sada je podnosio razne vrste prtisaka. Politika SAD neće slomiti Srpsku - poručio je Vujičić.