latinica  ћирилица
18/03/2024 |  13:43 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

Pranjić-Škrbić: Razvijati obrazovne institucije, naročito u oblasti medicine (VIDEO)

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić rekao je da su znanje i obrazovanje temelj društvenog, privrednog i svakog drugog razvoja, te je neophodno u kontinuitetu razvijati obrazovne institucija da bi društveni sistem imao kvalitetan i obrazovan kadar, a naročito u oblasti medicine.
Pranjić i Škrbić - Foto: RTRS
Pranjić i ŠkrbićFoto: RTRS

- Da se aktivno radi na tom polju dokaz je i Centar za biomedicinska istraživanja koji je otvoren u okviru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci - rekao je Pranjić poslije sastanka sa Rankom Škrbićem, dekanom Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Pranjić je istakao kao značajnu saradnju Medicinskog fakulteta sa brojnim svjetskim, ali i zdravstvenim centrima u regionu, te naveo da će uložiti napore da tu saradnju proširi i produbi sa medicinskom fakultetima u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci.

- Razmjena znanja i iskustava je srž razvoja, te će ova saradnja biti na obostranu korist -rekao je Pranjić.

On je naveo da je sa Škrbićem razgovarao i o prekograničnoj saradnji, s obzirom na to da se BiH nalazi da dobrom putu ka EU.

Škrbić je rekao da je zadovoljan što je imao priliku da Pranjiću predstavi nove aktivnosti i rezultate rada ove visokoškolske ustanove.