latinica  ћирилица
19/03/2024 |  08:20 ⇒ 10:28 | Autor: RTRS

Trifković: Ruski narod se ujedinio oko stabilne i kontinuirane državničke politike Putina (VIDEO)

Pobjeda Vladimira Putina nije iznenađenje - ruski narod se ujedinjuje oko stabilne i kontinuirane državničke politike koju provodi ruski predsjednik, rekao je spoljnopolitički komentator i istoričar Srđa Trifković.
Srđa Trifković - Foto: RTRS
Srđa TrifkovićFoto: RTRS

Prošla su vremena onih koji veličaju Stjepana Barderu u Kijevu, poručio je Trifković u našem Јutarnjem programu.

- Ruska nacija se okupila oko Putina i nema sumnje da bi on dobio izbore i da nije bilo rata. Ali kada se Rusija suočava sa neprijateljskim Zapadom i rusofolijom ovakva homogenizacije izbornog tijela nije iznenađujuća - kiaže Trufković.

Značajno je, kaže, da će u narednom periodu velika strategija rusije biti jasna, a to je da Rusija neće dopustiti povratak na status kvo od prije 22. februara 2022. godine.

- Rusija je na manje-više predvidljivom kursu, a kolektivni zapad će morati da prihvati situaciju ili će ona eskalirati što je najavio francuski predsjednik Makron, najavljujući slanje trupa u Ukrajinu - kaže Trifković.

On se dotakao i američkih izbora.

- Prema mom mišljenju Tramp će pobijediti, ali u Americi nije bitno ko pobjeđuje, već ko broji glasove. Trampova pobjeda bi bila značajna i za Srbe jer Tramp ima uravnoteženiji odnos prema balkanskim pitanjima u odnosu na svog protivnika - naveo je Trifković.