latinica  ћирилица
21/03/2024 |  11:05 | Autor: SRNA

Laketa: Nema mogućnosti ugrožavanja bezbjednosti u školama

Bezbjednost djece u školama u Hercegovini i Republici Srpskoj zadovoljavajuća je, nema mogućnosti ugrožavanja, niti će policija Republike Srpske ostaviti bilo kome tu mogućnost, izjavio je danas načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.
Laketa sa saradnicima - Foto: SRNA
Laketa sa saradnicimaFoto: SRNA

Laketa je na konferenciji za novinare rekao da je pravovremena i brza reakcija policije u nedavnom slučaju maloljetnika iz Bileće koji je na društvenim mrežama uputio prijetnje po bezbjednost škole u Trebinju, najbolja poruka kako se brine o bezbjednosti djece i škola.

- Stanje pratimo, školski policajci su prisutni u svim školama, u kontaktu smo sa resornim Ministarstvom, a raznim vidovima predavanja u školama skrećemo pažnju na negativne pojave - istakao je Laketa.

On je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Trebinje u februaru ocijenio zadovoljavajućim.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Јanković rekao je da je u februaru zabilježeno 21 slučaj narušavanja javnog reda i mira, što je više za šest nego u istom mjesecu prošle godine.

Јanković je rekao da su prošlog mjeseca zabilježene 22 saobraćajne nezgode, za tri manje nego u februaru 2023.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Trebinje Ljubomir Supić rekao je da su u februaru zabilježena 24 krivična djela, što je više za pet nego u istom mjesecu prošle godine.

- Sva evidentirana krivična djela u ovom mjesecu bila su po poznatom izvršiocu, tako da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela 100 odsto - dodao je Supić.