latinica  ћирилица
21/03/2024 |  11:57 ⇒ 11:58 | Autor: RTRS

Bukejlović razgovarao sa direktorima kazneno-popravnih ustanova u Srpskoj

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Miloš Bukejlović i pomoćnik ministra za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija Pero Dunjić, razgovarali su danas, u prostorijama Kazneno-popravnog zavoda u Trebinju, sa direktorima kazneno-popravnih ustanova u Republici Srpskoj.
Sastanak kod Bukejlovića - Foto: Ustupljena fotografija
Sastanak kod BukejlovićaFoto: Ustupljena fotografija

Bukejlović je istakao da je važno sagledati situaciju u svim kazneno-popravnim ustanovama u Republici Srpskoj, napraviti planove za naredni period, kako bi se spriječili eventualni problemi.

Direktori kazneno popravnih ustanova u Republici Srpskoj informisali su Bukejlovića o trenutnoj situaciji i stanju bezbjednosti u kazneno-popravnim ustanovama, izvještajima o radu za prethodnu godinu, kao i planu i programu rada za ovu godinu.

Na sastanku je zaključeno da je stanje bezbjednosti u kazneno-popravnim ustanovama u Republici Srpskoj na zadovoljavajućem nivou, određeni su konkretni zadaci za naredni period, te je donesen zaključak da će se nastaviti intenzivan rad na jačanju bezbjednosti.

Bukelović je izrazio očekivanje da će saradnja resornog ministarstva i kazneno-popravnih ustanova i dalje biti uspješna, te da će se zajedničkim radom spriječiti i prevazići svi izazovi.

- Svi problemi i izazovi sa kojima se susreću u kazneno-popravnim ustanovama mogu se lakše rješavati kroz dijalog, stoga su ovakvi radni sastanci dobra praksa jer zajedno radimo na daljem unapređenju sistema izvršenja krivičnih i prekršajnih sankcija, prvenstveno u interesu očuvanja bezbjednosti - rekao je Bukejlović.