latinica  ћирилица
21/03/2024 |  16:10 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Banjaluka: Sa dnevnog reda Skupštine grada povučeno deset tačaka (VIDEO)

Sa dnevnog reda Skupštine Banjaluka, ponovo je skinuta tačka o subvencijama i sufinansiranju u javnom prevozu, kao i tačka o organizovanju gradskog preduzeća "Akvana", te nekoliko odluka o regulacionim planovima. Usvojeni dnevni red trebalo bi da bude dopunjen sa 11 novih tačaka, među kojima je ponovo i oduka o kreditnom zaduženju za rekonstrukciju sistema "Banjica", koja je usvojena na prošlom skupštinskom zasjedanju, a vraćena je pred odbornike zbog kašnjenja potpisa predsjednika Skupštine grada.
Skupština grada Banjaluka - Foto: RTRS
Skupština grada BanjalukaFoto: RTRS

Gotovo cijeli dan trajalo je usaglašavanje Dnenog reda sjednice gradske skupštine u Banjaluci. Sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine grada Banjaluka povučeno je 10 tačaka, među kojima je i Prijedlog odluke o subvencijama i sufinansiranju u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na gradskom području.

Povučen je i Prijedlog odluke o preraspodjeli budžetskih sredstava, kao i Prijedlog odluke o izmjenama odluke o komunalnim taksama. Povučena je i tačka o organizovanju gradskog preduzeća "Akvana" i nekoliko odluka o regulacionim planovima na području grada.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da tačke koje su povučene nisu dobile zeleno svjetlo na resornim skupštinskim komisijama zbog čega su skinute sa dnevnog reda.

Pred Skupštinom grada se poslije kolegijuma nalazi 50 tačaka, a nastavak sjednice se očekuje i sutra.

U najavi su i vanredne sjednice koje bi trebalo da pokušaju da riješe probleme koji ometaju normalno funkcionisanje Grada Banjaluka.