latinica  ћирилица
24/03/2024 |  13:12 | Autor: SRNA

Zima se vratila na planinu, mart najljepši za skijanje

Na Јahorini od jutros pada snijeg i očekuje se da će do kraja dana sloj novog pokrivača iznositi od 10 do 15 centimetara, a nove padavine omogućile su poboljšane uslove za skijanje i nastavak zimske sezone koja danas broji 119 dana kontinuiranog rada, saopšteno je iz Olimpijskog centra Јahorina.
Јahorina - Foto: Instagram
ЈahorinaFoto: Instagram

Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić rekao je da je staza "Poljice" spremna za prijem skijaša uprkos kasnom martovskom periodu i najavio nevjerovatan popust od 50 odsto na ski-karte.

- Novi snijeg stvoriće povoljnije uslove za skijanje, a pad temparature omogućio nam je da koristimo i sisteme za vještačko osnježavanje. Ne propustite priliku da uživate u martovskom skijanju i pogodnostima koje planina nudi jer mart je najljepši za skijanje i bordanje - poručio je Ljevnaić.

Na Јahorini je trenutno aktuelna i humanitarna akcija.

Svi posjetioci, doniranjem novca u kutije koje se nalaze na polazu gondole, za porodice Terzić i Todorović, čije su kuće izgorjele u požaru, dobiće besplatnu vožnju gondolom tokom vikenda, navedeno je u saopštenju.