latinica  ћирилица
27/03/2024 |  09:30 ⇒ 09:39 | Autor: SRNA

Predstavništvo Srpske u Austriji podržaće razvoj turističkih kapaciteta Manastira Žitomislić

Predstavništvo Republike Srpske u Austriji podržaće razvoj turističkih kapaciteta Manastira Žitomislić, izjavio je šef ovog predstavništva Mladen Filipović.
Žitomislić - Foto: RTRS
ŽitomislićFoto: RTRS

Filipović je juče u Mostaru sa gradonačelnikom Mariom Kordićem i igumanom Manastira Žitomislić arhimandritom Danilom Pavlovićem razgovarao o obnovi, razvoju i turističkoj promociji pravoslavnih crkava i manastira u Hercegovini, te podršci održivom povratku Srba u Federaciju BiH.

Filipović je zahvalio gradonačelniku Mostara za podršku projektima posvećenim održivom povratku Srba u FBiH, kao i obnovi i očuvanju pravoslavnih crkava i manastira u toj regiji.

On je naveo da će u narednom periodu u Austriji promovisati Manastir Žitomislić, koji je već duže vrijeme poželjna destinacija na turističkoj ruti inostranih turista, saopšteno je iz Predstavništva Srpske u Austriji.

Filipović je naveo da je u planu da se u sklopu Manastira izgradi turističko-ugostiteljski prostor koji će biti dostupan za turiste koji u sve većem broju posjećuju Žitomislić.

"Na jesen ćemo u Austriji organizovati program posvećen promociji Hercegovine i tom prilikom ćemo predstaviti muzejsku izložbu eksponata iz Manastira Žitomislić", rekao je Filipović i dodao da će tokom tog programa biti predstavljeni i potencijali Trebinja.

Filipović se juče sastao i sa odbornikom u Gradskom vijeću Mostara Veliborom Milivojevićem, a sinoć su zajedno prisustvovali izboru najboljeg sportiste grada Mostara na kojem su nagrađeni plivačica Lana Pudar i fudbaler Nemanja Bilbija.