latinica  ћирилица
28/03/2024 |  18:25 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Sara Ćirković, olimpijka iz Bratunca - ponos Srpske i Srbije (VIDEO)

Sara Ćirković ponos je Republike Srpske i Srbije. Ova djevojka iz Bratunca, sa 19 godina napravila je nevjerovatan uspjeh i boksersku karijeru. Јedina je sportiskinja iz Republike Srpske koja se kvalifikovala na Olimpijadu u Parizu. Ovih dana vrijedno trenira u Zvorniku i priprema se za još jednu medalju, onu najsjajniju.
Sara Ćirković - Foto: RTRS
Sara ĆirkovićFoto: RTRS

Sara iz Bratunca maštala je o titulama i uspjesima na najvećim sportskim takmičenjima. Sad su joj snovi na dohvat ruke, s obzirom da je izborila plasman na Olimpijske igre, koje su kruna svakog sportiste.

Najtalentovanija srpska bokserka zahvalna je navijačima iz Srpske i Srbije koji su joj, kaže, dali nevjerovatnu snagu do uspjeha.

- Ovo je ispunjenje mog sna. Drago mi je što su me ljudi pratili  i znam koliko im to sve znači - istakla je Ćirkovićeva.

Nakon uspjeha u Španiji i kavlifikacije na olimpijske igre, nema predaha. Pripreme za napad na olimpijsku medalju su počele. Ova devetnaestogodišnja djevojka, ponos Srpske i Srbije, vrijedno radi i trenira u Zvorniku.

- Slijedi Evropsko prvenstvo u Beogradu, potom Olimpijske igre u Parizu - naglašava Sara.

Presrećan je i trener Mirko Ždralo. Od starta karijere je vjerovao u Sarin uspjeh.

- Nismo još uvek svjesni koliko je ovo veliki uspjeh, ali svakako da će se jedna djevojka od 19 godina kvalifikovati na Olimpijadu, biti zajedno sa Novakom i drugima i ujedno predstavljati Srpsku i Srbiju - kaže Ždralo.

Planovi naše šampionke su jasni, želi da se himna "Bože pravde" čuje i u Parizu.

- Velika je stvar učestvovati na Olimpijskim igrama, ali ja idem na zlato - samouvjereno je poručila Sara Ćirković. 

Sara Ćirković članica je BK "Obilić" iz Zvornika, koja niže uspjeh za uspjehom. Prošle godine osvojila je zlatnu medalju u finalu Evropskog prvenstva u boksu za mlađe seniore, a godinu ranije uzela je titulu na svjetskom prvenstvu u omladinskoj konkurenciji, sad je na redu ona najsjajnija.