latinica  ћирилица
29/03/2024 |  16:35 ⇒ 19:44 | Autor: RTRS

Dugovi "Akvane" sve veći; Radnici ogorčeni (VIDEO)

U Vodenom parku Akvana zaposleno je 55 radnika. Ogorčeni su jer već mjesecima nemaju isplaćeno zdravstveno osiguranje, dok se dugovi preduzeća samo se gomilaju.
Akvana - Foto: RTRS
AkvanaFoto: RTRS

"Akvana" ima ogroman potencjal, jer kroz ovaj park godišnje prođe više od 10. 000 posjetilaca, a gradski olimpijski bazen jedan je od najposjećenijih objekata u gradu na Vrbasu, a i šire.

- Trenutno je situacija takva da smo došli do velikog problema. Najveći problem je što radnici nemaju zdravstveno osiguranje, uskraćeni smo za osnovno radno i životno pravo, a to je pravo na zdravstveno osiguranje. Paradoksalna je situacia da unazad 15 mjeseci plaćene su sve obaveze što se tiče poreza i doprinosa uz to plaćen je i reprogram što je postignut sa resornim ministarstvvom Finansija, a radnici nemaju pravo na zdravstveno osiguranje. Suočavamo se svih ovih godina sa kašnjenjem plate, blokadom računa, neispllaćivanjem plate. Međutim ovo prelazi sve granice, ljudi nemaju zdravstveno osiguranje, a djeca i članovi porodice su osigurani - navodi Svetislav Lazić, direktor "Akvane".

Gradonačelnik Banjaluke rješnje vidi u reprogramu duga. Kaže da će u narednom periodu organizovati vanrednu sjedicu gradskog parlamenta, o budućnosti akvane.

Opširnije u videu: