latinica  ћирилица
10/04/2024 |  11:59 ⇒ 12:22 | Autor: SRNA

Vulić: Stav Srpske biće poštovan - saradnja sa NATO da, članstvo ne

Dok je dejtonske BiH i dok postoji srpski narod, postojaće i poštovaće se stav Republike Srpske i srpskog naroda, pa tako i kada je riječ o NATO savezu, a to znači saradnja da, članstvo ne, rekla je Srni šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

Vulićeva je podsjetila da je NATO alijansa unazadila i osakatila mnogobrojne generacije - zatrovali su vodu, zemlju, vazduh do te mjere da se i bebe rađaju sa karcinomima.

- Da im djeca ništa ne predstavljaju dokazali su kroz svoje operacije tokom bombardovanja.
Helez i njemu slični neka Alijansu vode svojoj kući, na svoju parcelu i okućnicu, a Republika Srpska ima svoj dobro poznati stav koji je potvrđen i u Programu reformi - naglasila je Vulićeva.

Komentarišući izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da vjeruje da bi, kako je rekao, "nelegalni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i njegov potrčko ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić da BiH približe ruskim agresorskim vrijednostima", te da će BiH uprkos opstrukciji političara iz Republike Srpske biti punopravni član NATO saveza, Vulićeva je rekla da jedino što je lažno i ratnohuškački su upravo izjave Zukana Heleza.

- Јasno je da bi on i njemu slični najsrećniji bili da ne postoji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao ni srpski narod, ali dok je svijeta i vijeka biće i nas Srba. Ministar Nenad Nešić je mnogo puta razotkrio Helezove lažne tvrdnje, prijetnje i zveckanja oružjem, pa ne čudi zašto ima pik baš na njih - istakla je Vulićeva.