latinica  ћирилица
11/04/2024 |  08:56 ⇒ 13:33 | Autor: RTRS

Kusturić: Ponosni na priznanje MUP-a Srbije (VIDEO)

Helikopterski servis Republike Srpske izvršiće danas medicinski transport bebe iz trebinjske Bolnice, najavio je direktor ovog servisa Boban Kusturić gostujući u našem Јutarnjem programu.
Boban Kusturić - Foto: RTRS
Boban KusturićFoto: RTRS

On je naveo da evakuacije u medicinske svrhe predstavljaju 80 odsto operacija Helikopterskog servisa.

Kusturić je izrazio zadovoljstvo priznanjem koje je Helikopterski servis dobio od MUP-a Srbije za izuzetnu saradnju u obuci i operacijama spasavanja i pomoći stanovništvu.

- Nismo očekivali priznanje, ali smo veoma srećni i ponosni. To nije priznanje samo meni, već cijelom Helikopterskom servisu Srpske - navodi Kusturić.

Kusturić ističe da sa Helikopterskom jedinicom MUP-a Srbije imaju izuzetnu saradnju.

- Odnosi nas i Helikopterskog servisa Srbije u proteklih 10 godina funkcioniše odlično. Pružamo podršku jedni drugima. Oni imaju odlično obučen letački kadar i u intervencijama kada je požar u pitanju su neko ko je nama podrška. Mi imamo jedan helikopter za gašenje požara u saradnja sa njima nam daje sigurnost kada znamo da jednim pozivom možemo imati više helikoptera za gašenje požara - rekao je Kusturić.

Saradnja sa Srbijom je u oblasti traganja, spasavanja, kao i akcije gašenja požara te pomaganje stanovništu u slučaju elementarnih nepogoda.