latinica  ћирилица
11/04/2024 |  11:15 ⇒ 11:20 | Autor: RTRS

Radnici Akvane u banjalučkoj Gradskoj upravi

Nezadovoljni radnici banjalučkog gradskog preduzeća Akvana ušli su u Gradsku upravu gdje se održava vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka.
Gradonačelnik sa radnicima Akvane - Foto: RTRS
Gradonačelnik sa radnicima AkvaneFoto: RTRS

Radnici su ušli u Gradsku upravu jer Skupština nije usvojila tačke vezane za ovo preduzeće, a koje se odnose na isplatu plata i doprinosa.

Vršilac dužnosti direktora Akvane Svetislav Lazić rekao je da su problemi ovog preduzeća odranije poznati javnosti.

- Želimo da riješimo pitanje zdravstvenog osiguranja. Ne možemo da liječimo svoju djecu, jer su osigurana preko nas. Plate nam kasne po pet mjeseci - rekao je Lazić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković upitao je zašto je odbornicima problem da podrže radnike Akvane koji nemaju ni zdravstveno osiguranje.

Odbornik SNSD-a Bojan Pećanac rekao je radnicima da niko nije protiv njih i da je neophodno riješiti problem isplate primanja i zdravstvenog osiguranja.

- Nismo dobili potrebne skupštinske materijale i nismo znali o čemu je konkretno riječ. Ljudski sam stao ispred vas, jer i ja živim u ovom gradu i ne želim da jednog dana neko kaže da namjerno nismo htjeli raspravljati o problemima koje ima Akvana - rekao je Pećanac.

Skupšina grada usvojila je dopunjeni dnevni red na kojem se nalaze prijedlozi kalendara turističkih i manifestacija kulture.

Osim prijedloga odluka o nagradama i priznanjima, povodom 22. aprila - Dana grada, na dnevnom redu će se naći i Program razvoja sporta grada Banjaluka.