latinica  ћирилица
11/04/2024 |  11:29 | Autor: SRNA

Banjac: Ivanićev poziv opoziciji znači pravljenje velike krize

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac ocijenio je nebuloznim poziv počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića opoziciji da ne izađe na predstojeće lokalne izbore ukoliko budu sprovedeni po izbornom zakonu Srpske, ističući da to znači pravljenje velike krize na ovim prostorima.
Darko Banjac - Foto: RTRS
Darko BanjacFoto: RTRS

- Taj prijedlog ne ide u korist nijednoj političkoj partiji, pogotovo opoziciji - rekao je Banjac Srni.

Banjac smatra da je riječ o nebuloznom prijedlogu, koji bi doveo Republiku Srpsku i demokratske principe u veliki problem.

- Nejasno je zašto je Ivanić, koji je bez prava glasa i u svojoj partiji, to uradio. Možda želi da se aktivira, a možda su mu nalogodavci negdje van Republike Srpske, pa želi da napravi još veći problem Srpskoj - ocijenio je Banjac.

Banjac smatra da je Ivanić vješt u tome, da je čitav politički vijek posvetio krizama, slušajući neke druge ljude i donoseći odluke koje su bile štetne po Republiku Srpsku.

- S te strane me to ne čudi. Ali, mislim da čovjek koji je otišao u političku penziju treba da uživa u njoj - dodao je Banjac.

Ivanić je ranije za federalne medije rekao da opozicija u Srpskoj ne bi trebala da ide na izbore ako bude donesen izborni zakon Republike Srpske i izbori budu pod patronatom Republičke izborne komisije.